Dr. Fazekas Sándor országgyűlési képviselő, korábbi miniszter, a Kunszövetség és a Magyar–Kazak Baráti Társaság tiszteletbeli elnöke az Ybl-villában fejezte ki részvétét dr. Hóvári János nagykövet, professzor, turkológus, a Türk Államok Szervezete (TÁSZ) Magyarországi Képviseleti Irodájának ügyvezető igazgatója tragikus hirtelenséggel bekövetkezett elhunyta alkalmából.

Hóvári János személyében a Nagykunság, a karcagi emberek egy igaz barátot, a magyar–kazak kapcsolatok kialakításában, fejlesztésében elévülhetetlen érdemeket szerző diplomatát, turkológust ismertek meg, aki számos alkalommal látogatott el a Nagykunság fővárosába. A Türk Államok Szervezete kondoleáló könyvet nyitott az Ybl-villában, ahová az elmúlt időszakban Hóvári János tisztelői, korábbi munkatársai, tanárok, diákok, nagykövetek, diplomaták, valamint minisztériumok, társadalmi szervezetek és a média képviselői, állampolgárok látogattak el, hogy leróják kegyeletüket emléke előtt.

A Képviseleti Iroda virtuális kondoleáló könyvet is létrehozott, amely továbbra is online felületet biztosít a részvétnyilvánításhoz. Mindazok, akik még szeretnék kifejezni részvétüket és tiszteletüket Hóvári János elhunyta alkalmából, az alábbi e-mail címen tehetik ezt meg: budapestcondolences@turkicstates.org

 

Related Posts