A TÜRKSOY főtitkára „Isten kegyelmébe ajánlotta Hóvári Jánost”

Hóvári János professzor úr, a Türk Államok Szervezete magyarországi Képviseleti Irodájának vezetője váratlanul elhalálozott. A kiemelkedő tudós és nagykövet elhunyta mélységesen elszomorította a türk világot. A TÜRKSOY főtitkára, Sultan Raev “Isten kegyelmébe ajánlotta Hóvári Jánost, és részvétét nyilvánította ki a családjának, szeretteinek és az egész türk világnak.” 

Kiemelkedő nagyköveti szolgálata miatt Hóvári Jánost nemcsak a magyar diplomácia köreiben övezte tisztelet, hanem a Türk Államok Szervezete (TÁSZ) magyarországi Képviseleti Irodájának vezetőjeként páratlan erőfeszítéseket is tett a türk világ a magyar néppel való egysége és szolidaritása érdekében. A fentieken kívül számos olyan tevékenységet végzett, amelyekkel előmozdította a népeink közötti együttműködést és közeledést, egész életét a turkológiai kutatásoknak szentelve.

Hóvári János váratlan elhunyta, aki a Nemzetközi Török Kulturális Szervezet szorosan együttműködő partnerei között volt, és értékes hozzájárulást tett a TÜRKSOY által Magyarországon szervezett tevékenységeihez, mélységesen elszomorította munkatársainkat.

A TÜRKSOY főtitkára, Sultan Raev Hóvári János nagykövet hirtelen elhunyta alkalmából az alábbiakat nyilatkozta internetes bejegyzésében: „Isten kegyelmébe ajánlom Hóvári János nagykövetet, akit a hihetetlen tudása, kedves személyisége, és a türk világ iránti szeretete miatt doyenként ismertünk, és aki minden létező fórumon a türk világ egységéért és szolidaritásáért lépett fel. Részvétemet nyilvánítom ki a családjának, szeretteinek és az egész türk világnak.”

Related Posts